Rachel van Balen - Visual Artist - Newsletter
Rachel van Balen - Beeldend Kunstenaar
Home Contact Projects Agenda / CV Paintings Graphics News Murals etc Webshop

Nieuwsbrief


Sorry, no English Newsletter yet... Would you still like to receive my ewsletter in your mailbox? Then send me a message with 'Newsletter' as a description.
Museum Opsterland
In april deed ik mee met een wedstrijd van Propodia , waarmee ik deelname kon winnen aan een groeps/verkooptentoonstelling in Museum Opsterland , in Gorredijk. Het thema waar je je aan moest houden was 'De Sloot'. Hiervoor heb ik wat schetsen gemaakt van de Drentsche Aa, vlakbij Glimmen. En naar aanleiding van die schetsen heb ik vier linoleumsnedes gemaakt en deze afgedrukt met 3 kleuren (geel, groen en zwart). En oh wat leuk, ik mag met de expositie meedoen! Van 5 juni tot en met 30 augustus 2015.

*** *** ***
Zomersalon Galerie Forma Aktua
Naar aanleiding van mijn deelname aan een zomer-expositie in het dorpje Tinallinge , enkele jaren geleden, werd ik gevraagd of ik met 40 kunstenaars mee wil doen met een zomersalon in galerie Forma Aktua , te Groningen. Gedurende de vakantieperiode hangt mijn werk daar tussen.
Exposities Amsterdam en Rotterdam
Van 9 mei tot 31 mei doe ik mee met een expositie ter ere van het 175-jarig bestaan van kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae , aan het Rokin in Amsterdam.
Hiervoor schilderde ik hun uitzicht op het Rokin.
Daarnaast exposeer ik samen met anderen van 23 mei tot 23 september in Galerie Art Attack in Rotterdam. Op verzoek schilderde ik hiervoor enkele skaters en bmx-ers in silhouet.


*** *** *** ***
Vrijwilligerswerk Atelierwinkel Eelde/Paterswolde
Een vriendin wees me erop: Is dat niet wat voor jou? En ja, dat leek me zeker wel wat. Ik stuurde een enthousiaste sollicitatie, mocht op gesprek komen, en werd aangenomen. Eenmaal per twee weken zit ik nu een dinsdag in de Atelierwinkel van Eelde/Paterswolde, om schilderspullen te verkopen (in de oneven weken). Daar mag ik, net als de andere 11 kunstenaars die hierbij betrokken zijn, mijn (kleinere) werk in de winkel exposeren. Kom gerust langs, het zit achterin Villa Kakelbont, een heel leuk winkeltje met bloemen en woon-assecoires.
Schildercursus bij mij thuis
Ik heb voor het eerst een schildercursus bij mij thuis gegeven. Erg leerzaam en mooi om te doen. Wil je er meer over lezen, klik dan op Project Verslag


Portretten
Op het moment ben ik gestaag bezig met het maken van portretten van mensen om mij heen. Zo ontstaat er nu een serie van mijn familie, en heb ik mijn cursisten geportretteerd. In januari ben ik, naar aanleiding van de vraag of ik portretten kon schilderen, begonnen met uit te zoeken hoe ik mij hiertoe verhoud. Ik maakte een foto van mijn neefje, en terwijl ik deze na probeerde te schilderen bekeek ik verschillende filmpjes op YouTube die tips gaven. Al snel merkte ik dat ik vooruitgang boekte, wat mij natuurlijk motiveerde. Zodoende ben ik ook naar model gaan schilderen, wat erg moeilijk is wanneer zij veel bewegen. Het gaat er dan niet om dat het precies gelijkt, als de essentie van een persoon maar gepakt wordt. Prachtig als dat lukt!


©Rachel van Balen 2012